петък, 27 май 2016 г.

ЗАДУШЕНИ КАРТОФКИ С ТИКВЕНО ОЛИО

След безбройните празници и почивни дни реших да въдворя няколкодневно разделно хранене и в тази връзка Ви предлагам отново картофи :) !
Но пък много вкусни!

продукти:

500-600 гр.пресни картофи;
20 мл.тиквено олио;
100 мл.вода;
сол;
ронена чубрица;

Картофките измиваме много добре на течаща вода(без да ги белим).
Всичко което съм изброила едновременно се слагат в тенджерка.Задушаваме до готовност като не разбъркваме а просто поразтърсваме съда.
ако картофа е готов, а ни е останал сос,поднасяме и него в допълнение ,защото ако си понамачкаме картофчетата той е прекрасно допълнение!




4 коментара:

  1. Много апетитни картофки, Миленче! Поздарви!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено са много вкусни,Таня!Поздрави и прекрасен съботен ден :)

      Изтриване
  2. Миленка,
    баба ми навремето така правеше и пресните, и старите картофки и стават много вкусни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Не съм ползвала такова олио.

    ОтговорИзтриване