вторник, 31 май 2016 г.

ПОСТНО ПРЯСНО ЗЕЛЕ

Оказа се ,че за "мой срам"не съм отдала заслужена почест на това прекрасно ястие..:),дойде време да поправя пропуска си...
Аз лично приготвям ястието бързо и на пръв поглед небрежно,но това е само на пръв поглед защото влагам цялата си любов.

продукти:

1 бр.зеле (около 1 -1,300 кг);
1 бур.белени домати(консерва)или 5-6 бр домати;
1 ч.л.червен пипер;
5-6 скил.чесън;
олио;
сол;

Нарязаното зеле изсипваме в по-голяма тенджера.Добавяме и нарязаните или пасирани домати и обелените чеснови скилидки.
Подправяме с пипера и солта.Поливаме с олио и 150 мл.вода.
Варим на тих огън като не забравяме да поразбъркваме до готовност!
Да Ви е вкусно!





3 коментара:

  1. Всички са любители на прясното зеле у дома Миленка.За готвене дори винаги използвам прясно, а не кисело зеле.От кисело зеле правя само сарми.Разкошно е, вкусът е съвсем друг.А пролетното зеле е чудесно за тази цел.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оооо аз обичам и киселото,Ели!:)
      Прегръдки и честит празник!

      Изтриване