сряда, 4 май 2016 г.

ЗАДУШЕН ЗАЕК С ГЪБИ


продукти:

1 заек;
2 големи моркова;
350 гр.манатарки консерва(пържена);
500 гр.гъби "Печурка";
300 мл.бяло вино;
5-6 стр.джоджен;
1-2 дафинови листа;
50 мл.олио;
100 гр.краве масло;
брашно за овалване;
сол;

Измиваме и нарязваме на порции зайчето.Осолявяме!
В удобен съд загряваме олиото и кравето масло.Запържваме (запечатваме)месото,което сме оваляли,предварително в брашно.Позачервеното месце изкарваме в чинийка.....
На дъното на глинен съд поставяме стръковете джоджен.Част от печурките(почистени и цели),едро нарязаните моркови и манатарката.Подреждаме месото и останалите зеленчуци.,посоляваме ако сметнем за нужно.Заливаме с бялото вино и смазнинката от пърженето.Пъхваме в гювеча дафиновия лист ,похлупваме и поставяме във фурната за около 2 часа на 170-180С.
Великолепен аромат и вкус.......




1 коментар:

  1. Ааа, не така:)), зайо-байо е толкова мил::(, за мен от гъбките моля:)

    ОтговорИзтриване