четвъртък, 12 май 2016 г.

АГНЕШКА ДРОБ САРМА


продукти:

1 комплект за дроб сарма(с кърпа);
1 1/2 ч.ч. ориз;
100 гр.краве масло;
50 мл.олио;
1 вр.пресен лук;
сух джоджен
пресен джоджен;
бял пипер;
сол;

Агнешкия комплект измивам и сварявам в подсолена вода в херметическата тенджера.Кърпата съм я отделила!
Не използвам бульона в последствие!
Половината от маслото и олиото загрявам до нужната температура и запържвам  ориза заедно със ситно нарязания кромид.Добавяме и ситно нарязаните дреболийки.Подправяме със сол,сух джоджен и пипера.
Изсипваме запърженото в тава.Объркваме с наситнения пресен джоджен.Заливаме с 4 1/2 ч.ч.вода.Разпределяме останалото масло и агнешката кърпа.
Печем на 170С до готовност.




Няма коментари:

Публикуване на коментар