СЛАДКО ОТ ВИШНИ

продукти:

1,500-2 кг.вишни;
1,500-2 кг.захар;
3-4 щипки сол;
1 1/2 ч.ч.вода;
1/2 лимон (сок);

3-4 клонки с листа (15-20 листа);

Изчистваме плода от костилките.поръсваме със захарта и  поливаме с водата.Посоляваме.Варим заедно с клонките...Когато с метода "капка"установим ,че сладкото е готово,добавяме лимоновия сок.
Пълним горещото сладко в бурканчетата и обръщаме!


Коментари

  1. Обожавам сладко от вишни, Миленче! И аз, въпреки жегата вчера, бях на вълна сладко, но от череши. Поздрави и прекрасна седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз Роси ,но може би от години не бях правила този бабин деликатес :) !Тази година обаче изпълних неизказаното си обещани,дадено пред самата мен си :) и съм доволна!И за теб една добронамерена седмица!

      Изтриване
  2. Миленка, обожавам вишневи деликатеси, а твоят ме кара да се замечтая...Ама тук още не са узрели вишните май....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мисля,че в Пловдив вече презряват и това ме подсеща на потърся за вишновката,която съм решила да правя тази година :) !Прегръдки,Иг и ако нещо закъсаш винаги има бурканче за теб :)

      Изтриване
  3. Миленка,
    имаме много вишни и всяка година се чудим какво приложение да им намерим.Вече никой у дома не използва сладко - правя само от сливи и от смокини.А от други плодове не правя.Правя вишни със сироп от кафява захар за желирани десерти и това е.Твоето сладко ще е прекрасно за тези, които го обичат.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Миленка, всичките ти предложения са страхотни и ме уцелваш в десятката::) Обожавам вишни, а не се намират в София!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар