вторник, 12 юли 2016 г.

ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ С ПАТЛАДЖАН И ОЩЕ НЕЩО....


продукти:

7-8 бр.домати;
3-4 бр.патладжан;
1 бр.морков;
100-150 гр.пушено свинско филе;
1 гл.кромид лук;
1/2 ч.ч.ориз;
1 вр.магданоз(дръжчиците);
3-4 с.л.олио;
сол;
черен пипер;
кашкавал(за поръска);
босилек;

Обелваме патладжана и го нарязваме на дребни кубчета,които осоляваме и оставяме да постоят около половин час ,за да си пуснат горчивата вода.
В олиото запържваме изстисканите патладжани,моркова,който също сме нарязали на ситно и главата лук.Разбъркваме и след около 4-5 мин.пускаме в тиганчето и кубчетата пушено месо,заедно със ситно нарязаните магданозени дръжки и ориза.Подправяме с пипера и допълнителна сол при нужда.След като оризът се поизбисти сипваме малко водича,когато течността се поеме сипваме пак...така докато изразходим всичката 1 1/2 ч.ч.вода..
Доматите разрязваме на половинки,а с малка лъжица изчистваме вътрешността(нея ще използваме за друго ястие).Пълним доматите с прекрасната плънка и ги подреждаме в тавичка.Поръсваме с малко олио и печем за 10-15 мин.на 180С.Поръсваме готовите домати с кашкавал и оставяме за 2-3 мин.в изключената фурна.

Поднасяме с пресен босилек.



2 коментара:

  1. Миленка,
    прекрасна идея за пълнени домати.Чудесно вкусно лятно предложение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно, Миленка! Извънредно апетитно изглежда и звучи. Поздрави!

    ОтговорИзтриване