продукти:
500 гр.пилешко месо;
4-5 вр.магданоз(само дръжките);
1 бр.зелена чушка;
1 гл.кромид лук;
1-2 бр.домати;
олио/зехтин;
сол;
червен пипер;
розмарин;
Пилешкото запържваме (запечатваме за кратко в горещата мазнина).Задушаваме под капак в 150-200 мл.вода и посоляваме.Добавяме наситнените магданозени стебълца,чушка и лук.
Подправяме с пипера и сипване нарязаните на дребно домати,заедно с розмарина.Ако преценяме,че течността ни е малко,добавяме още малко водичка,но имаме предвид,че ястието се поднася на мазнинка,а не с изобилстващ сос....
Прекрасно и ухаещо на лято ястие!
Разкош! Само си представям аромата, Миленче! Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриване