петък, 29 юли 2016 г.

ПИЛЕ ФРИКАСЕ С КИСЕЛО МЛЯКО

 продукти:

1/2 пиле;
2/3 коф.кисело млако;
2 скил.чесън;
30 гр.краве масло;
3-4 с.л.олио;
3 с.л.брашно;
бял пипер;
сол;



Нямам претенции за "откриване на топла вода" с тази рецепта,приемете я като споделяне на лично мнение :) :) :).
В подсолена вода сваряваме пилето.Обезкостяваме го ,накъсвайки на едри парчета.
В удобен съд загряваме маслото и олито и когато е достатъчно горещо запържваме брашното като внимаваме да не прегори.Постепенно като не спираме да бъркаме добавяме от бульона докато сосът се отпусне...Добавяме и киселото мляко,счукания чесън и подправяме с пипера.Добавяме и пилешкото месце!
Както казах нищо ново,но пък гарантирам много-много вкусно!


1 коментар:

  1. Миленка,
    никой у дома не е любител на класическото фрикасе.Но твоят вариант с кисело мляко е малко по - различен и сигурно по - интересен и вкусен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване