КРЕМ * НЕС КАФЕ*


Прецених,че не отдавам достатъчно уважение на крема и пудинга като десерт...Пролича си по факта,че се броят на едната ми ръка рецептите,които съм споделила в блога, а всъщност не е така...Този десерт е толкова непретенциозен,а в същото време със своята нежност и деликатност може да е един великолепен завършек на празничната вечеря или обяд!В годините когато децата ми бяха малки,правих какви ли не разнообразни следобедни закуски на основата на пудинг,а те така сладко си похапваха....Прекрасен десерт!

продукти:

1 л.прясно мляко;
100-150 мл.сладкарска сметана;
150 гр.захар;
4 с.л.нес кафе;
4 с.л.пълнозърнесто брашно;
2 бр.ванилии;

Правя кремчето по много лесен и неангажиращ начин...
Разбиваме направо в съда,който ще сложим на котлона прясното мляко(оставяме 1 ч.ч.от млякото,в която ще разтворим брашното),течната сметана,ванилията,захарта и нес кафето(ако предвиждате десерта да е почерпка за деца,драстично намалете количеството на кафето).
Когато сместа заври добавяме на струйка размитото брашно в останалото мляко като разбъркваме до пълното сгъстяване с тел(вилица;миксер).
Получаваме нежен и много вкусен крем,който спокойно можем да надградим със сладолед или плод.....Аз лично го предпочитам в оригиналния му вид :)!
Да Ви е вкусно!




Коментари

Публикуване на коментар