петък, 26 август 2016 г.

ПЕЧЕНО С ПАТЛАДЖАН И МОРКОВИ

Това ястие е много,много сходно с ИМАМ БАЯЛДЪ ,но има и доста разлики,отнасящи се в състава,но в никакъв случай  в прекрасния вкус...
продукти:

3-4 бр.патладжан;
2-3 бр.домати;
4-5 бр.морков;
1 червена чушка;,чушка
1 гл.кромид;
4-5 скил.чесън;
2-3 щипки захар;
1 ч.л.червен пипер;
1 вр.магданоз.
олио/зехтин;
магданоз;
сол;
черен пипер;

Патладжана измиваме,обелваме и нарязваме на надлъжни филийки,в никакъв случай тънки.Посоляваме и оставяме да изтече черната,горчива вода.После това ги изпържваме до златисто и отцеждаме върху домакинска хартия излишната мазнина.
В същия тиган ,който сме ползвали за патладжана запържваме ситно нарязания лук и чушка.Добавяме и настърганите моркови .Посоляваме .Пускаме чесъна и подправките заедно с настърганите,сочни домати.Оставяме да се посготви заедно с 150 мл.водичка за 20-30 ми.
В тавичка разпределяме половината патладжан.покриваме ги със зеленчуковата смес,която сме освежили с половината магданоз.Покриваме с патладжан и печем  20-30 мин.на 180С.
Поднасяме с магданоз!



2 коментара:

  1. Миленка,
    много вкусно и интересно ястие се е получило.Разкош за лятото.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване