събота, 3 септември 2016 г.

РЕБЪРЦА В ДОБРА КОМПАНИЯ :)

Уверете се,че заглавието е вярно ......

продукти:

500 гр.свински ребра;
1 куп.ориз (около 250 гр.);
1 гл.кромид лук;
1-2 бр.голяма червена пиперка;
1-2 бр.голяма жълта пиперка;
1-2 бр.голяма зелена пиперка;
100 гр.маслини;
1/2 вр.магданоз;
1/2 ч.л.черен кимион;
1 ч.л.риган;
1/2 с.л.сух джиджен;
1/2 ч.л.черен пипер(млян)
2 бр.домати;
зехтин;
сол;

В зехтина запържваме за минутка-две ребърцата.Оставяме ги да почакат в отделен съд.
В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук,а след 3-4 мин добавяме парченцата пиперки ,маслините и наситнените магданозени дръжки.Сипваме в съда и ориза.Посоляваме.Дърпаме от котлона и подправяме с подправките.разпределяме сместа в тавичка,предвидена за печенето.Подреждаме и ребрата.Заливаме с 3 куп.вода.Печем на 180С като 10 мин преди да изключим фурната подреждаме шайбите домат върху ястието.
Поднасяме със свеж магданоз.



1 коментар:

  1. Не съм правила ребърцата с ориз, но е чудесна идеята Миленка.Ще изпробвам този твой вариант.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване