четвъртък, 13 октомври 2016 г.

ЗАДУШЕНИ КАРТОФИ С ЛИМОН


продукти:

1 кг.картофи;
2 щипки едра морска сол;
кората на 1/2 лимон;
1 ч.л.едрозърнеста горчица;
1 с.л.ронена чубрица;
30 гр.краве масло;

2-3 стр.джоджен;

Обелените и нарязани на едро картофи изсипваме в тенджерка.Посоляваме и подправяме  с чубрицата,горчицата и лимоновите кори..НЕ РАЗБЪРКВАМЕ!Поставяме и резана масло.Заливаме с 1 ч.ч.-1 1/2 ч.ч. вода.

Похлупваме и до извиране на течността и готовността на картофите не разбъркваме,а само раздрусваме тенджерката.
Поднасяме порциите,обилно поръсени с пресен джоджен!


2 коментара:

  1. Миленка,
    много ароматни картофи се получават така - само с раздрусване на съда, в който се приготвят.
    Чудесни са.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Мляс, мляс, страхотен вкус! Чудесни снимки!

    ОтговорИзтриване