събота, 15 октомври 2016 г.

КАРТОФИ С БАДЕМИ

Тези картофи Ви ги споделям не като някакво гинесово откритие,но с комбинацията от малкото продукти се получи едно прекрасно ястие или пък гарнитура.Ако сътворим и някакъв сос/дип няма да сбъркаме.....


продукти:

1 кг.картофи;
1 с.л.едра сол;
60 гр.краве масло;
1/2 ч.ч.филирани бадеми;

Картофите обелваме и сваряваме в подсолена вода.
Прецеждаме и претискаме с вилицата направо в тавичката.Заливаме с разстопеното краве масло.Поръсваме с бадемовите люспички и запичаме за 10-15 мин.
Ако има нужда посоляваме преди запичането!


3 коментара:

  1. Колко красиви снимки, Миленка! И разбира се вкусна рецепта:). Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересна идея, навярно имат чудесен вкус!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка,
    ядките са чудесно допълнение към тази рецепта.Правя картофени шницели с бадеми, правих и тарта.Много вкусно и интересно предложение и с бадемови люспи.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване