вторник, 25 октомври 2016 г.

НЕМСКО ЗЕЛЕ СЪС СВИНСКО

продукти:

700-800 гр.прясно зеле;
1 лимон (сок);
1/2 ч .ч. прясно мляко;
3-4 зърна черен пипер;
4-5 скил.чесън;
4 с.л.олио;
сол;

500 гр.шарено свинско месо;
2 щипки ронена чубрица;
2 с,л.соев сос;



смлян,черен пипер ;

Нарязваме зелето,посоляваме го и заливаме с млякото.Доливаме с вода така ,че течността да е на нивото на зеленчука.добавяме олиото и необелените чеснови скилидки заедно с олиото.Когато течността изври овкусяваме с лимоновия сок и след 15-тина  минутки дърпшаме съда от котлона.
Месото нарязваме на удобни късчета овкусяваме с подправките(соев сос и чубрица) и слагаме в загрят тиган заедно с 50-100 мл.вода и малко олио.Оставяме течността да изври и в последствие месото да се запържи.
Поднасяме ястието и се наслаждаваме......



1 коментар: