понеделник, 7 ноември 2016 г.

ДРУСАН КЕБАП


продукти:

1 кг.свински гърди;
3-4 стр.праз лук;
2-3 домата;
1 ч.л.червен пипер;
1 голям морков;
1 зелена чушка;
4-5  зърна бахар;
6-7 зърна черен пипер;
2 дафинови листа;
олио;
сол;


Месото нарязваме на дребничко.В тенджера със загрято олио около 50 мл.добавяме месото.Посоляваме и смед 3-4 минутно запържване,добавяме 100-150 мл.вода.Похлупваме и задушаваме десетина минутки.Добавяме ситно нарязаните морков,чушка и праз.След 5 минутки добавяме настърганите домати и подправяме с подправките.Оставяме за 3-4 мин да се дозадушава.Не бъркаме в съда,а само раздрусваме(от тук и името на ястието :) ) .Прехвърляме в гювеч.Посоляваме с още малко солчица,заливаме с 100 мл.вода.похлупваме и печем час ,час и половина на 180С.



Няма коментари:

Публикуване на коментар