неделя, 15 януари 2017 г.

ДРОБ С НАХУТ И ПРАЗ


продукти:

500 гр.свински,черен дроб;
3-4 стр.праз лук;
1 ч.ч.(250 мл.)сварен нахут;
1-2 бр.моркови;
1 с.л.доматено пюре;
4-5 зърна черен пипер;
1 дафинов лист;
3-4 бр.бахарчета;
олио;
сол;

Дроба нарязваме на малки парченца и запържваме в малко олио.
Загряваме отново прецеденото олио от пърженето и пускаме праза,нарязан да по-едро,заедно с едрите парченца моркови.Посоляваме и добавяме нахута и доматеното пюре.Пускаме и дроба.Заливаме с вода така щото да се покрие зеленчука.Пускаме и подправките и оставяме на тих огън да си къкри...да остане на мазнинка!



1 коментар: