четвъртък, 16 февруари 2017 г.

ЯПОНСКИ СЛАДКИШ С ЧЕРЕН ШОКОЛАД


Ако обичате тънки сладкиши,изключително богати на шоколадов вкус,но не много сладки,което пък ги прави щадящи фигурите,то това е Вашият сладкиш....
Великолепен и характерен!
продукти:

3 бр.яйца;
120 гр.черен шоколад;
1 ч.ч.крема сирене(извара);
щипка сол;

масло за намазване на формата;
пудра захар;

Загряваме фурната на 170С.
На водна баня разтапяме шоколада.Когато се поохлади прибавяме крема сиренето,която в моя случай бе безсолна извара.Разбъркваме и още докато тече този процес добавяме и жълтъците.
Белтъка с щипката сол разбиваме на твърд сняг,който с шпатула малко по малко поема шоколадената смес...
Намазняваме формата и изсипваме сместа.
Печем за 15 мин.на водна баня,след което махаме съда с водата и допичаме още 15 мин..
Оставяме сладкиша в топлата,отворена фурна още 15 мин..
Поръсваме с пудра захар!




1 коментар:

  1. Изглежда доста добре. Мога само да предположа колко е шоколадов :)

    ОтговорИзтриване