събота, 18 февруари 2017 г.

СТЪРГАНИ,ЧЕСНОВИ КАРТОФИ


Скоро Ви предложих СТЪРГАНИ,ПИКАНТНИ КАРТОФИ , но и тези ,днешните са прелестни на аромат не по-малко:великолепно ястие;гарнитура или предястие....
Опитайте!

продукти:

2 кг.картофи;
80 мл.олио;
3 скил.чесън;
1-2 с.л.лимонов сок;
1 ч.л.горчица;
сол;

Счукваме чесъна с малко сол.
Обелваме и настъргваме картофите.
В удобен съд сипваме олито.Добавяме счукания чесън,горчицата и лимоновия сок.Пасираме и получаваме прекрасна емулсия с която овкусяваме картофите.добавяме още сол ако преценим ,че е нужно.
Разстиламе картофите в удобна тавичка и запичаме до готовност на 170С.
Да Ви е сладко!



2 коментара:

  1. Миленка,
    много често и аз правя подобни картофи.Понякога добавям и яйца и сирене и става великолепна гарнитура.Бързо и лесно се получава особено когато искаме да посрещнем гости.Ще изпробвам и този твои вариант.Поставяш ли хартия за печене или не ?
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване