понеделник, 6 март 2017 г.

ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ С ЦАРЕВИЧЕН ГРИС (КАЧАМАК)


продукти:

3 бр.ябълки (около 500-600 гр.);
1/2 ч,ч,стафиди(светли и тъмни);
1/2 ч.ч.царевичен грис;
1 1/2-2 ч.ч. бяло брашно;
2/3 ч.ч.кафява захар(може и бяла :) );
1 1/2 с.л.канела;
1 бакпулвер;

150 гр.краве масло;

пудра захар;

Обелваме плодовете и ги нарязваме парченца.
Объркваме ги с всички изброени,сухи  продукти.
Изсипваме сместа в средна тавичка и заливаме с разтопеното краве масло.
Печем в предварително загрята фурна на 170С.
Поднасяме изстиналия десерт обилно напудрен със захар!

Аз сложих и около 50-60 гр.начупен шоколад,така че ако решите няма да сгрешите и вие да го добавите.....:)



1 коментар:

  1. Миленка,
    разкошен сладкиш, бих го направила в постен вариант с кокосово масло.Чудесно предложение ще е за тези , които постят.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване