събота, 1 април 2017 г.

КРИЛЦА С КЕТЧУП И АВОКАДОВ ДИП "ОЛИВ"


продукти:

1 кг.пилешки крилца;

3-4 с.л.кетчуп;
3-4 с.л.сладък,барбекю сос;
1 с.л.пушен,червен пипер;
2-3 с.л.олио;
сол;

1 бр.авокадо;
10 бр.натурални маслини без костилка;
1/2 лимон (сок);
щипка-две млян кимион;
сол;

Крилцата разрязваме на три,като най-крайните (остри)части запазваме за бульон.От кетчупа,соса,пипера,олиото и солта сътворяваме смес в която овъргалваме много добре пилешките крилца.Прибираме в хладилника за поне 40 мин..
Печем върху покрита с хартия тава на 170-180С до готовност,а през това време приготвяме и вкусния дип....
Добре узрялото авокадо намачкваме.Объркваме с лимоновия сок,кимиона и солта.Добавяме и нарязаните маслини.
Да Ви е сладко!



2 коментара: