неделя, 23 април 2017 г.

ТОРТА "ЯГОДОВА РАПСОДИЯ"


продукти:

*****блат:
100 гр.краве масло;
1 бр.яйце;
100 гр.захар;
100 гр.бадемово брашно;
150 гр.бяло брашно;
1 с.л.течна ванилия;

****крем 1:

150 гр.ягоди;
1 бр.яйце;
1 желатин;;
1 пак.пудинг "Ягода";
1 ч.ч.пудра захар;
50 гр.бял шоколад;
500 мл.прясно мляко;
100 мл.течна сметана(неподсладена);


****крем 2:

150 гр.ягоди;
250 гр.маскарпоне;
250 гр.рикота(извара);
1 ч.ч.пудра захар;
1 желатин;

за аранжиране:

150 гр.ягоди;
50 гр.бял шоколад;

Разбиваме мекото масло с яйцето и захарта.Добавяме аромата и двете брашна.Омесваме тесто,от което с пръсти оформяме блат във форма с подвижен ринг за торта.Печем до златисто.

Първият крем е лесен за направа...Разбиваме пудинга в смес от млякото сметаната.Добавяме захарта,яйцето и поставяме на топъл котлон касеролата.Бъркаме до сгъстяване...изсипваме желатина и продължаваме да разбъркваме,добавяйки парченцата шоколад.Оставяме гладкия крем да изстине,но не напълно и обогатяваме със ситно нарязаните ягоди.Изсипваме в тортената форма върху блата и прибираме в хладилник.

Втория крем също е колкото лесен,толкова вкусен....Разстапяме на водна баня желатина и го добавяме към сместа от рикота,маскарпоне,захар и парченцата ягода.изсипваме и заравняваме върху първия,вече полустегнат крем.Отново връщаме в хладилник!
Украсяваме с ягоди и нарязан(накълцан) шоколад!
Съжалявам ,но в разрез няма снимки :) !





1 коментар:

  1. Чудесна,
    много красива торта.Разкошна украса.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване