ПАТЕШКО БУТЧЕ С АСПЕРЖИ


Комбинацията е великолепна...Разпознаваемото и богато на вкус патешко месо е в пълен синхрон с деликатните аспержи!Това блюдо не е трудно за приготвяне така че дори и при липса на специален повод..,самото то дава усещането за празник на трапезата!Така че давайте....:)

продукти:

4 бр.патешки бутчета;
500 мл.бира;
50-60 гр.краве масло(меко);
1 гл.чесън;
1/2 вр.магданоз;
сол;
черен пипер(счукан);

1 вр.аспержи(зелени);
60 гр.краве масло;

***сос:

сок на 1/2 лимон;
1 скил.чесън;
2 с.л.майонеза;
1 с.л.едрозърнеста горчица;
сол

Натриваме бутчетата със сол и пипер.Прибираме за час два в хладилник.
С мекото масло намазваме дъното на тавата.Подреждаме месото,заливаме с бирата и 150 мл.вода(подсолена).В тавата поставяме разрязаната,напречно на две глава чесън и целите ,магданозени стръкове.Завиваме с фолио и печем около 2 ч.ч.на 170С.

За 4-5 мин.сваряваме почистените аспержи в подсолена вода.
Сотираме ги в загрятото ,ароматно краве масло.Поднасяме със сос приготвен от нас със счуканата,чеснова скилидка,майонезата,горчицата и лимоновия сок....
Прекрасно!
Чесънът е великолепно допълнение...Отрязаното късче месце намажете с печения чесън,потопете в сосче и ще сте очаровани.....


Коментари

  1. Миленка,
    тази седмица имах удоволствието да приготвя бели аспержи в три варианта.И твоето ястие се е получило много сполучливо и вкусно.Чудесно поднесено с този сос.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Уау! Тази рецепта е доказателство как могат да се съчетаят продукти, които на пръв поглед изглеждат несъвместими, визията пък показва как едно бутче може да се превърне в гурме рецепта. Браво, Миленка, чудесна презентация!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар