ТЕЛЕШКИ КЮФТЕНЦА С ЧУШКИ


продукти:

600-700 гр.телешка кайма;
500-600 гр.чушки "Севрия";
2 вр.зелен лук;
2 бр.червена чушка;
2 скил.чесън;
2 бр.домат;
1 ч.л.червен пипер;
черен пипер;
кимион;
1 даф.лист;
олио;
сол;

магданоз;

Каймата омесваме с малко сол,кимион и черен пипер.Оформяме на малки кюфтенца .които запържваме с загрято олио,покрило дъното на тенджерата в която ще готвим ястието.....Разтръскваме два -три пъти и пускаме нарязаните чушки,лук и чесън.Отново посоляваме  и пускаме дафиновия лист.Заливаме със 100 мл.вода и подправяме с пипер и от двата вида.Похлупваме с капак за двайсетина минутки.Добавяме нарязаните,пресни домати и готвим до готовност....
Поднасяме обилно поръсено ястието с магданоз!...Разбира се и чаша бяло вино :)


Коментари

  1. Много вкусна изглежда тази манджичка, Миленка! Магданозчето е толкова свежо, кюфтенцата - сочни! А страницата ти е оформена с неустоимо пролетно настроение! Поздрави и весел празник!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар