вторник, 4 април 2017 г.

КОКОСОВИ ФРИКАДЕЛИ


Никак не се чувствам добре когато от прекрасния кейк  останат 4-5 парченца,които се позадържат 2-3 дни върху подноса,самотни и нещастни...Тези "Кокосови фрикадели"се родиха от такъв един случай,но пък като се замисля няма нищо случайно,така вдъхнах нов живот на печивото ,а и на незабравимите "Скалички" :)

продукти:

3 ч.ч.трохи от кекс;
1 ч.ч кокосови стърготини;
80-100 гр.меко краве масло;
4-5 с.л.кондензирано мляко;

кокосови стърготини;
черен шоколад;

От кексовите трохи,кокоса,маслото и кондензираното мляко получаваме една прекрасна,нелепнеща смес.
Оформяме десертните фрикадели с големина,според желанието си.Поставяме ги в поднос...
Тези десертчета,които решаваме да потопим в разстопен шоколад прибираме в хладилник за 20-30 мин.,а останалите овалваме в кокос и чак тогава прибираме на хладно.
Шоколада разтапяме на водна баня!



2 коментара:

  1. Миленче, страхотен начин да оползотвориш остатъците от изостанал кекс, а с този кокос са се получили много свежи и вкусни пасти, сигурна съм. Прекрасен ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка,
    много интересно предложение за използване на трохи от някакъв сладкиш.Непременно ще ги изпробвам тези фрикадели, но с трохи от козунак.Винаги остава по Великден.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване