петък, 26 май 2017 г.

ХРУПКАВА,СРЕДИЗЕМНОМОРСКА ФОКАЧА


продукти:

1 пак.(15 гр.) суха мая;
1 ч.л.сол;
1 с.л.захар;
2 ч.ч.бяло брашно;
1-1 1/2 ч.ч.типово брашно;
1/2 ч.ч.зехтин;
топла вода;

маслини;
риган;
босилек;

Объркваме всички сухи съставки.
Добавяме и зехтина(може да Ви се стори странно,но потози начин фокачата става великолепна :) ).
Сипваме топла вода малко по малко и така омесваме меко ,нелепнещо тесто,което оставяме да почине 20-30 минутки.
С ръце разстиламе.Поръсваме със сухите подправки(ако ни се намират пресни,разкошно :) ).Разпределяме и маслините!
Печем на 160С до готовност!




2 коментара:

  1. Миленка,
    маслините ги включвам в много рецепти.Скоро правих погача с тях, тази фокача е наистина прекрасна.
    Поздрави и леки почивни дни !

    ОтговорИзтриване