сряда, 21 юни 2017 г.

ГАЛЕТ С ЧЕРНИЦА И СВЕЖА МЕНТА


продукти за тестото:

125 гр.краве масло;
150-200 гр.брашно;
6 с.л.студена вода;
1 щипка сол;

продукти за плънката:

2 ч.ч.черничев плод;
7-8 листа мента;
60-70 гр.захар;
1 с.л.лимонова кора(фини стърготини);

жълтък за намазване;

Омесваме тестото от изброените продукти.Тестото разточваме на кръг върху хартия за печене.
Черниците объркваме със захарта ,накъсаната мента и лимоновите стърготини.
Поставяме плодовата плънка върху тестото,така че да може да загънем  краищата,които намазваме с жълтък.
Печем в предварително затоплена фурна нна 180С.





1 коментар:

  1. Много го обичам този плод, но досега само суров съм го хапвала.

    ОтговорИзтриване