понеделник, 5 юни 2017 г.

СВИНСКО С БИРА И ЛАПАД


продукти:

600 гр.свински бут;
150 гр.бекон;
300-400-500 гр.лапад;
150 гр.моркови;
150-200 мил.бира;
3-4 стр.пресен джоджен(1 ч.л.сух);
1 ч.л.червен пипер;
3 скил чесън;
щипка-две едра сол;
черен пипер;
олио/зехтин

В малко мазнина запечатваме едро нарязаното свинско бутче :) .
Добавяме ситно нарязания бекон,а малко след него едро нарязаните чеснови скилидки.
Подправяме и заливаме с бирата.Похлупваме и задушаваме за 15-20 мин.
Добавяме едро нарязаните лапад и моркови,заедно с малко вода  ако преценим,че има нужда,тъй като до пълната готовност ястието по=скоро не трябва да има много течност...,трябва да е на мазнинка!
Сервираме с ордьовър от пресни зеленчуци!


1 коментар: