петък, 9 юни 2017 г.

СИМИД


продукти:(за 10-12 бр.)

1 ч.ч.прясно мляко;
1 ч.ч.леко топла вода;
200 мл.олио;
3/4 ч.ч.захар;
1 ч.л.сол;
1 пак.мая(суха);
брашно около 1 кг.

***
3/4 ч.ч.вода;
2 с.л.мед;
сусам/лен

Смесваме водата,млякото,захарта,маята и 5 с.л.от брашното.
Оставяме сместа да се активира и в последствие добавяме олиото,солта и малко по малко брашното.Омесваме меко.леко лепнещо тесто.
Покриваме съда с тестото и оставяме на топличко да удвои обема си!
Във водата разтваряме меда и оставяме купичката настрана.....
От втасалото тесто оформяме 10-12 топчета,които оформяме на дълги фитили,които прегъваме на две и усукваме.Оформяме кръгли гевреци(симиди).Потапяме в разтворения мед,а после в сусама.Подреждаме в тава,покрита с хартия през разстояние
Печем в предварително загрята фурна 15-20 мин.
Да Ви е сладко!



2 коментара:

  1. Фантазия!
    Ама ти с такава скорост пускаш рецепти, че все си ми отгори в списъка и не мога да стигна до блога:))

    ОтговорИзтриване