понеделник, 10 юли 2017 г.

ПИЛЕШКИ ВОДЕНИЧКИ С ГОРСКИ ГЪБИ И ЗЕЛЕНЧУЦИ


продукти:

800 гр.пилешки воденички;
1 бр.червена чушка;
1 ч.ч.гъби "Пачи крак";
2 ч.ч.гъби "Манатарка";
1 бр.тиквичка;
1 гл кромид лук;
1 домат;
сол;
зехтин(олио);

черен пипер;
магданоз;

В подсолена вода сваряваме почистените воденички.
В загрятия зехтин запържваме за 2-3 минутки лукът,нарязан на едро заедно с нарязаните(ако е нужно гъби.Към тях добавяме едрите парченца червена чушка.Посоляваме и в съда изсипваме воденичките,заедно с обеления и нарязан домат.
Малко преди да дръпнем ястието от котлона приобщаваме и парченцата тиквичка.
Поднасяме с пресно смлян пипер и свеж магданоз!


3 коментара:

  1. Оха, само като прочетох заглавието, огладнях :))

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка,
    по нашия край няма пресни манатарки и пачи крак, но тези гъби придават страхотен аромат на ястията.А воденичките са чудесни приготвени по този начин.
    Поздрави и весело и прохладно лято !

    ОтговорИзтриване