СВИНСКО С ПЕЧЕНА ЧУШКА НА ТИГАН


продукти:(3 порции)

500-600 гр.свински бут(без кост);
5-6 бр.чушки (тип Капия);
1/2 гл.червен лук;
3 скил.чесън;
1 домат;
100 мл.маслиново олио(зехтин);
20 мл.оцет(балсамов);
1 с.л.захар;
мащерка;
сол;
черен пипер (зърна)

магданоз;

Чушките изпичаме,обелваме и накъсваме.
Домата нарязваме на филии и запичаме в тиган с намазнено дъно.Когато видим чев започва да залепва разбъркваме с дървена лъжица,посоляваме,заливаме с оцета и подслаждаме със захар.Подправяме с малко мащерка и го махаме от тигана.
В същия тиган сипваме мазнината (това маслиново олио всъщност е олио с което сме заливали маслини)и когато се затопли в него запържваме нарязания на полумесеци лук,смачкания чесън и късовете месо.Посоляваме и сипваме 50 мл.вода.Похлупваме и задушаваме като от време на време разбъркваме.Подправяме със пипер и сол.Когато месото омекне добавяме чушките и още малко мащерка.оставяме да се сготви на мазнинка.Объркваме с готовите домати .
Поднасяме с пресен магданоз!




Коментари

Публикуване на коментар