вторник, 22 август 2017 г.

КЮФТЕНЦА С ПЕЧЕНА ЧУШКА и амарант


продукти:

500 гр.телешка кайма (дивеч);
500 гр.червени чушки "Капия";
500 гр.добре узряли домати;
1/3 ч.ч.амарант(не е задължителен);
1 гл.кромид;
5-6 скил.чесън;
1 люто чушле (не е задължително);
1 дафинов лист;
черен пипер;
сол;
олио;

Изпичаме чушките!
Обелваме ги!
Омесваме каймата ,подправена със сол и черен пипер(смлян).
Затопляме олиото и изпържваме кюфтенцата с големина на пинг-понг.Изваждаме ги от съда.
В същото олио задушаваме ситно нарязания лук.Към него добавяме ивичките печена чушка,ситно нарязаната люта чушка,смачканите скилидки чесън.Посоляваме и изсипваме настърганите домати.
Към зеленчуците добавяме кюфтенцата,амаранта и дафиновия лист.
Оставяме да си къкри до готовност...,да остане на мазнинка!
Поднасяме със свеж магданоз!



Няма коментари:

Публикуване на коментар