неделя, 27 август 2017 г.

ФРЕНСКО СМОКИНОВО КЛАФУТИ


продукти:

500 гр.смокини;
4 бр.яйца;
250 мл.прясно мляко;
100 гр.кристална захар;
100 гр.бяло брашно;
5 с.л.разстопено краве масло;
3 щипки канела;
щипка сол;

пудра захар за поръска;

Много добре разбиваме яйцата,млякото и захарта.
Добавяме солта,канелата,брашното и 2 с.л.от маслото.
С останалите 3 с.л.мазнина подмазваме тавичката.Подреждаме смокините които не разрязваме,а само разтваряме.
Заливаме с млечната смес и печем на 180С до зачервяване.
Поднасяме с поръска от пудра захар,но с топка сладолед удоволствието също ще е на ниво! :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар