понеделник, 28 август 2017 г.

СВИНСКА НАДЕНИЦА С БОБЕНО ПЮРЕ


продукти:(за 6-7 порции)

6-7 бр.дебела,свинска наденица;
500 гр.белен боб;
30 гр.краве масло;
1 бр.картоф;
сол;

***сос

500 гр.лютеница;
5-6 бр.кисели краставички;
черен пипер;


Боба с картофа сваряваме до готовност в подсолена вода.Отцеждаме,добавяме кравето масло и с ръчна преса приготвяме пюрето.

Наденицата изпържваме ,цяла в 3 с.л.олио и я подреждаме в тавичка.
В тигана изсипваме лютеницата и ситно нарязаните кисели краставички.За въртаме в съда за 2-3 мин.и разпределяме върху наденицата.
Запичаме на 170-180С за 15-20 мин.
Сервираме и се наслаждаваме на ястието с хубаво,червено вино :)




1 коментар:

  1. Разкошно! А сервизът ти е много красив! Поздрави, Миленка!

    ОтговорИзтриване