сряда, 30 август 2017 г.

ТЕРИН ОТ КЪЛЦАНО СВИНСКО С МАНАТАРКИ


продукти:

1 кг.свинско месо (плешка);
3-4 бр.манатарка;
2-3 скил.чесън;
1 малка гл.кромид;
сол;
черен пипер;

1/2 лимон;


Месото накълцваме на ръка или с помощта на чопър.
Гъбите запържваме в малко олио(зехтин).
Омесваме месото с изстиналите гъби,счуканите чеснови скилидки,наситнения лук и подправките.
Покриваме тавичката за терин с хартия.
Намазняваме я.Подреждаме лимона,нарязан на резанчета.
Изсипваме месото и го претискаме,разпределяйки с ръка.
Печем на 170С на водна баня за 40-50 мин.



2 коментара:

  1. Миленка,
    теринът изглежда чудесно.Интересно и вкусно предложение.А гарнитурата каква е, прилича на грис или кус - кус ?
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Ели!Гарнитурата е булгур с пресни зеленчуци :)

      Изтриване