четвъртък, 28 септември 2017 г.

АРМЕНСКА ГАТА




продукти:

*** тесто:
2 бр.яйца;
1 ч.ч.кисело мляко;
250 гр.меко,краве масло;
500 гр.+малко бяло брашно;
1/2 ч.л.сода за хляб;
1/2 с.л.оцет;
щипка сол;

*** плънка:
180 гр.меко,краве масло;
1 1/2 кристална захар;
1 1/2 ч.ч.брашно;
2 ванилии;

1 яйце за намазване;

Пресяваме брашното.Чукваме яйцата,добавяме оцета,киселото мляко в което сме погасили содата.Сипваме захарта,солта и маслото.Омесваме меко тесто,което разделяме  на три равни части.
От продуктите за плънка правим трохиобразна смес.
Тестото разточваме на правоъгъник.
Поръсваме с плънка като оставяме по сантиметър от двата края.Навиваме на рула,които пренасяме в тавата,покрита с хартия за печене.Нарязване под ъгъл рулата.Правим шарка с вилица и намазваме за загар с разбитото яйце!
Печем в затоплена фурна на 170С.Още топли отново минаваме с ножче,да отделим сладките,тъй като плънката може да поизлязла.





1 коментар: