петък, 29 септември 2017 г.

АНГЛИЙСКИ КРУША ПАЙ


продукти:
2 бр.яйца;
200 гр.краве масло;
3 с.л.захар;
250 гр.брашно;

***пълнеж:
2-3 круши;
3 с.л.захар;
4 с.л.брашно;
4 с.л.меко масло;
1 ч.л.канела;

пудра захар за поръсване;

От изброените продукти за целта,омесваме тестото,което разделяме на 2(едната част е с мъничко по-голяма).
Нарязваме крушите на резени,а от останалите продукти правим трохи.
По-голямата част тесто разстиламе във формата,оформяйки борд.Поръсваме от трохите,подреждаме плодовете и отново поръсваме с трохите.Останалото тесто разточваме на кора,с която покриваме пая,но е хубаво да направим отвори,за да диша.
Печем в затоплена фурна на 170С.Студения пай напудряме със захар!

1 коментар: