СВИНСКО И ЛЕЩА С АРАБСКИ ПРИВКУС


продукти:

300-400 гр.свинска плешка(бут);
1 ч.ч.леща(кафява);
3-4 скил.чесън;
2 сухи чушлета(1/2 ч.л.лют пипер);
3 с.л.гъсто кисело мляко(цедено);
1 яйце;
1 с.л.брашно;
сол;
олио;

Месо нарязваме на удобни късове и в добре затоплено олио го запечатваме(запържваме ) за около 6-7 мин..Посоляваме го и заливаме с 400-500 мл.вода.Похлупваме съда и когато водата се поизпари,а месото е омекнало добавяме смачканите ,чеснови скилидки,натрошаваме лютите чушлета с ръка и сипваме измитата леща,заедно с още вода (около 2 ч.ч.).Отново посоляваме!
В тенджерката трябва ситуацията да е следната:месото-готово,лещата-увряла,течността-не повече от 150-200 мл.....Дърпаме от "огъня".В млекото разбиваме яйцето и брашното,добавяйки от тази течност в ястието.Изсипваме при месото и лещата и отново поставяме съда на котлона за около 5-6 мин.
Сервираме едно великолепно ястие,гарантирам Ви!



Коментари