НЕДЕЛНО МЕНЮ:СВИНСКО С БИРА И БОБЕНО ПЮРЕ


продукти:                                                                                продукти:

500-600 гр.шарено,свинско месо;                                       200 гр.бял боб;
3 гл.кромид лук;                                                                   100 мл.течна сметана;
300 мл.бира;                                                                          1 с.л.горчица;
3 даф,листа.                                                                           сол;
1 с.л.зърна черен пипер;
сол;

В подсолена вода сваряваме до пълна готовност боба,а през това време:
Покриваме дъното на тавичка с нарязан на полумесеци лук.От горе подреждаме подсолените късчета свинско месце върху което разпределяме пипера и дафиновите листа.Отново посоляваме и заливаме с бирата.
Печем на 170С предварително завитата с фолио или хартия тавичка за 2 часа.Преди поднасяне запичаме и за загар.
Готовия боб отцеждаме от водата ако има останала и с ръчна преса мачкаме и объркваме с останалите продукти.
Сервираме и се наслаждаваме :)




Коментари

Публикуване на коментар