събота, 27 януари 2018 г.

СОЧЕН,ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ


Знаете ,споменавала съм не веднъж,че не обичам храната да става "зян":)....Веднъж направено нещо,задължително би могло да се "съживи: и да стане отново красиво и дори още по-вкусно !
Такъв е случая и с днешния сладкиш...По Коледа ,щолените бяха на почит у дома,но както винаги се престарах с количествата :) ,но това не е беля,а помощ.....
От "Щолена"смиламе 2-2 1/2 ч.ч. трохи и ще се радваме на този така ароматен и вкусен сладкиш......

продукти:

2- 2 1/2 ч.ч. трохи от щолен;
2/3 ч.ч.стопено,краве масло;
1/2 ч.ч.захар;
2 бр.яйца;
1/2 ч.ч.вода;
2 с.л.какао;
1 бр.ябълка;
1/2 ч.л.сода за хляб;

бадемови ядки(около 50 гр.);
какао за поръска;

Захарта и яйцата разбиваме в едно с какаото и содата.Добавяме водата,трохите и наряаните на кубчета ябълки(обелени).
Печем върху хартия в избрана форма тавичка!Поръсваме с начупени(филирани) бадеми!Фурната е предварително затоплена,а печенето става при 150С.
Поднасяме след поръсване с какао!



Няма коментари:

Публикуване на коментар