понеделник, 26 февруари 2018 г.

ПАЙ С ОРЕХИ И ШОКОЛАД


продукти:

***за тестото:

250 меко краве масло;
100 гр.захар;
2-3 яйца;
250 мл.кисело мляко;
1 с.л.сода за хляб;
1 лимон(настъганата му кора);
400-450-500 гр.брашно

400 гр.течен шоколад;


***за поръската:
4 с.л.захар;
150 гр.орехи;

Разбиваме мекото масло с двете яйца(ако са малки слагаме 3 бр.).Добавяме захарта,кората на лимон и содата в киселото мляко.....Грамажът на брашното ми е уклончив по обясними причини :) ,зависи от масло и яйца.Една малка част от тестото,още докато е леко лепящо отделяме,а от останалото вече доомесено оформяме два кръга с диаметъра на съда за печене.
Дъното на тавичката покриваме с хартия ,върху която поставяме едната "кора".Намазваме с течния шоколад,така че малко от краищата да останат чисти.Покриваме с втория кръг тесто.
Натрошаваме с поръска,която правим от останалото тесто,нарязаните на едро орехи и захарта.
Печем в затоплена фурна на 150С.Готов пая поръсваме с пудра захар и ако имаме от течния шоколад правим желана аранжировка..........
Прекрасен сладкиш!



1 коментар: