неделя, 11 март 2018 г.

ПАВЛОВА С МАЛИНИ И АНАНАС


продукти:

6 бр.белтък;
350 гр.кристална захар;
1 с.л. винен оцет;
щипка сол;

500 гр.заквасена сметана;
1 с.л.сладко от малини;
ананас;
малини;

Белтъка и щипката сол разбиваме с миксер...В началото започваме биенето на най-ниската степен...Постепенно увеличаваме бързината и когато забелижимо сме получили целувчена смес сипваме оцета.
Застиламе тавичката(прилежащата на фурната)с хартия.Целувчената смес оформяме в кръг и печем в предварително загрята фурна....печенето става на вентилатор при 125С за час и 20 мин.
Блата гарнираме със смес от сметаната и сладкото като щедро поръсваме с плодове....
Прелестна торта!
В този случай аз ползвах замразени малини,но препоръчвам пресни не заради вкуса ,а поради естетически причини :)




1 коментар: