придукти:
*тесто:около 700гр.бяло брашно;1 пак.суха мая;3 с.л.захар;1 с.л.сол;вода
*гъби около 400гр.;1 стр.праз;сол;около 80мл.олио
Маята, заедно с 1с.л.захар и 2 с.брашно разбърква е и заедно с малко водичка получаваме субстанция с параметрите на гъста боза. Оставяме на топлички да се "захване". След като това стане омесваме меко тесто, което завиване с мека, памучна кърпа и оставяме да се надигане 😉.През това време задушаваме ситно нарязаните гъби и праз е загрято олио. Оставяме да изстине.
Втасалото тесто разделяме тестото на 2. Едната част разстила ме половината тесто в тавичката, а върху него разпределяне плънката(изстинала) отгоре покрива е с останалото тесто. Оформяме подпъхвайки горното тесто под долната кора. Покрива е отново с кърпа и изплакване повторно втасване.
Намазва е с малко олио и чечем на 170С до готовност!
Вкусно!
ОтговорИзтриване