За тези прекрасни руладини няма да съм подробна около въпроса с мерните единици,но пък имайки предвид,че сте прекрасни домакини смятам тази липса като"бял" кахър:)))).
продукти:
пилешко филе;
**за маринатата:
зелен лук;
магданозени дръжки;
сол;
соев сос;
горчица;
кетчуп;
олио;
черен пипер;
***за плънката:
краве кашкавал;
кисели краставички;
****за панировакта:
яйца;
бяло брашно+царевично брашно;
****за пържене:
олио;
От пилешкото филе оформяме тънки пържолки,които оставяме за 2-3-4-5-.....:)))часа да се гушкат в обърканите и едро нарязани продукти ,съставляващи маринатата.
Почистваме пържолките от полепнали зеленчуци.
Върху всяко месце поставяме кашкавалче и парченце(дълго нарязано)краставичка.Завиваме на рулце.
Потапяме руладината в брашнената смес и после в разбитите с малко вода яйца.
Пържим в силно загрято олио.
Поднасяме с лимон;чеснов сос;кетчуп.....според вкуса ни.
продукти:
пилешко филе;
**за маринатата:
зелен лук;
магданозени дръжки;
сол;
соев сос;
горчица;
кетчуп;
олио;
черен пипер;
***за плънката:
краве кашкавал;
кисели краставички;
****за панировакта:
яйца;
бяло брашно+царевично брашно;
****за пържене:
олио;
От пилешкото филе оформяме тънки пържолки,които оставяме за 2-3-4-5-.....:)))часа да се гушкат в обърканите и едро нарязани продукти ,съставляващи маринатата.
Почистваме пържолките от полепнали зеленчуци.
Върху всяко месце поставяме кашкавалче и парченце(дълго нарязано)краставичка.Завиваме на рулце.
Потапяме руладината в брашнената смес и после в разбитите с малко вода яйца.
Пържим в силно загрято олио.
Поднасяме с лимон;чеснов сос;кетчуп.....според вкуса ни.
Миленка, много вкусно изглеждат! Някои рецепти нямат нужда от мерни единици, идеята е важна:). Страхотна си, браво!
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря,Кате:))
ИзтриванеМного ми харесаха този и предишната рецепта! Идва студеното време и само за предложения с месце се оглеждам :) Записах си и двете! Това с маринатата с магданозени дръжки много ме заинтересува - все ме гризе съвестта, че хвърлям нещо, което може да се използва по някакъв начин :) Благодарности за тази идея!
ОтговорИзтриванеХубав ден, Миленка!
Ооо,и аз преди години най-безжалостно хвърлях дръжките на магданоза,но вече си ги ползвам във бульони и маринати....поостарях и поумнях:)))))
ИзтриванеЩе ми е приятно да се довериш на моите рецепти,Бени!