продукти:
1 буркан домати;
2-3 бр.консервирани Манатарки;
1 стр.праз лук;
1 каф.ч.ориз;
2 с.л.захар;
черен пипер(млян)
сух босилек;
сол;
зехтин;
***застройка:
2 бр.яйца;
Нарязаните манатарки и праз задушаваме в добре загрятото зехтинче.Прибавяме пасираните домати и похлупваме да продължим със задушаването.След 5-6 мин.добавяме 1 л.вода.Посоляваме със сол и захар.Подправяме с босилека и пипера и пускаме оризчето, Застройваме като чукваме двете яйца във врящата супа и с вилица ги правим на едри парцалчета:).
Прекрасна супа!
Каква вкусотия само, Миленче!!!
ОтговорИзтриванеОбожавам манатарки...
Миленка, сигурна съм, че ухае чудесно!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Имам приятелка в Смолян, която веднъж ме заведе да събираме манатарки.Беше истинско приключение.Тези гъби са заровени в почвата почти изцяло и трябва да си много опитен, за да различиш самата гъба, на която се вижда част от гуглата.Не съм ги приготвяла у дома, знам, че имат отровен двойник и избягваме да събираме диворастящи.Но съм ги приготвяла , когато работех в ресторант.Много са ароматни.
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека седмица!
И сега бих рипнала, ако знам че в кухнята ме чака тая ароматна супа.
ОтговорИзтриванеБлагодяря Ви,Аура.Дани.Ели и Веси :)))
ОтговорИзтриванеПрекрасни сте!
Миленче, при теб пак е изпълнено с много топлина и аромати:)
ОтговорИзтриване