сряда, 9 ноември 2011 г.

РЕДЕН КАШКАВАЛ

продукти:
400 гр.кашкавал , тип<Витоша>;
5-6 бр.моркови;
200 гр.броколи;
50-100 гр.маслини/без костилки/;
1 бр.тиквичка;
3 бр.кисели краставички;
1 куб.зеленчуков бульон;
черен пипер;
2 с.л.ронена чубрица;
1 ч.л. червен пипер;
2 с.л. галета;
зехтин;

Почистените и нарязани моркови ги задушаваме в 2 ч.ч. вода с бульона.Малко преди готовност прибавяме броколито и тиквичката .Оставяме на котлона за около 5 мин.Към вече готовата смес прибавяме маслините,наситнените кисели краставички и малко черен пипер/на вкус/.
Кашкавала настъргваме на ренде.В намаслена със зехтин тавичка редим половината от кашкавала,поръсваме с 1 с.л.чубрица,зеленчуковата плънка,1 с.л.чубрица и останалата част от кашкавала.
Запичаме във фуранта на 180-200 градуса за около 20-25 мин.Малко преди изключване на фурната поръсваме със сместа/галета и червен пипер/.

Надявам се да Ви допадне ястието,така както на нас.
Да Ви е сладко!


2 коментара: