вторник, 20 декември 2011 г.

АПЕТИ ГАРНИТУРА

продукти:

0,500 кг. големи глави лук;
0,500 кг. зелени ябълки;
0,200 кг. червено зеле/приблизително/;
4-5 с.л. олио;
2 с.л.мед;
2 с.л.балсамов оцет;
сол;

Загряваме олиото в по-дълбок тиган и запържваме до карамелизиране лука , нарязан на полумесеци .
Прибавяме нарязаното на ивици червено зеле и посоляваме.Разбъркваме от време на време.След около 5-10 мин.включваме в сместа и нарязаните на едри парчета обелените ябълки.

Овкусяваме с меда и балсамовия оцет.

След 3-4 мин.дърпаме от котлона.Ябълките трябва да останат леееко хрупкавки.
Тази гарнитура е уникална компания на свинската пържолка:)

Няма коментари:

Публикуване на коментар