понеделник, 2 януари 2012 г.

свинско РИЧ-РУЛО

продукти:

1,5 свински гърди/без кост/;

за мариноване:
1 с.л. горчица;
2 с.л. майонеза;
1 ч.л.сол;
1/2 ч.л.черен пипер;
соев сос ;

за плънката:
2 твърдо сварени яйца;
3 бр.кисели краставички;
50 гр.пушено сирене;
50 гр.кашкавал;
50 гр.шунка;

за намазване:
3 с.л.мед;
4 с.л.зехтин;

Вземаме свинските гърдите /цяло парче/ и го разрязваме/не до края/ напречно на две половини ,така че да получим  по-голямо правоъгълно парче.
Объркваме съставките ,кото са нужни за марината и хубаво намазваме месото.Опаковаме го в стреч и пъхаме в хладилника за една нощ.

Приготвяме плънката като нарежем продуктите на кубчета,освен кашкавала,който настъргваме.

Слагаме плънката в единия край на местния правоъгълник.

Започваме да навиваме внимателно докато не направим хубаво руло,което завързваме със здрав конец.Преместваме в тавичка и намазваме рулцето с меда.

Сипваме вода около 1 см.и поливаме месото със зехтин.

Покриваме с фолио и печем за около час и половина -два на 160 градуса и вентилатор.



Поднасяме с гарнитура по избор.Аз го сервирах с пюре от картофи и спанак и се получи отлична комбинация.

2 коментара:

  1. Миленочка, какой аппетитный рецепт. Обязательно попробую приготовитью

    ОтговорИзтриване
  2. Много се радвам Ира!Надявам се и на Вас да хареса ,така както на нас и приятелите ,които ни бяха на гости:)

    ОтговорИзтриване