четвъртък, 12 януари 2012 г.

ИМПЕРАТОРСКА САЛАТА

продукти:


1 ч.ч. императорски ориз /около 200 гр./;
500 гр. зелен фасул;
1  глава Каба-лук;
1оо мл.зехтин;
1/2 ч.ч. бяло вино;
2 ч.ч. вода;
1 дафинов лист;

продукти за марината:
2 ск.чесън;
2 с.л.фина горчица;
1 лимон-сок;
сол;



Нарязваме половината глава кромид лук на шайби,а другата половина наситняваме.
В малко вода с две-три супени лъжици зехтин и 1 ч.л.сол задушаваме до готовност зеления фасул.
Останалия зехтин го загряваме и в него с 2 с.л.вода задушаваме наситнения лук.Когато цветът му се избистри:) прибавяме ориза и разбъркваме за около 5 мин..Заливаме с бялото вино и оставяме на средно силна температура за 5-6 мин..Добавяме 1 ч.ч. вода,дафиновия лист и 1ч.л.сол.Оставяме да поври докато водата се абсорбира.Добавя се и втората чаша вода и оставяме на котлона като не забравяме от време на време разбъркваме .Отстраняваме от огъня когато оризът е омекнал/не трябва да се забравя,че черният ориз не набъбва така както белият:)/.Махаме дафиновият лист.

марината за зеления фасул:
Счукваме чесъна с малко солчица.Прибавяме горчицата и лимоновия сок.Заливаме със сместа зеления фасул,прибавяме лука на пръстенчета и оставяме за час-два в хладилника.

Сервираме като аранжировката е ВОЛНА :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар