понеделник, 20 февруари 2012 г.

БЪРЗА СТРАТА

Това ястие го знам от моята виртоозна в кухнята и домакинството баба.Тя беше жена, която от нищо е способна да сътвори чудеса.Всъщност преди известно време видях публикация с подобна на бабината рецепта,но с името"страта".А баба и казваше просто хлебна баница:)Тя беше скромен човек и често в нейните вечери присъстваха чаят,сиренето и маслинките.....,но когато и се посъбереше хляб,спряташе баничка с него, поръсваше със сирене,поливаше с пресно млеко и яйце,разпределяше малко масълце и във фурната....Разкош!
И ето моят малко по-обогатен вариант:)

продукти:за 5-6 порции

поостарял хляб;
4 бр.кисели краставички;
1 глава кромид лук;
100 гр.пресен колбас/Камчия/;
150 мл.пресно млеко;
1 яйце;
100 мл.доматен сок;
50 гр.кашкавал;
50 мл.олио;
ронена чубрица;
сол;

Разпределяме хляба на дъното на удобна за целта тава.Подреждаме нарязаният колбас,лук  и краставички.

Разбиваме млекото,олиото,яйцето и солта.Заливаме хляба с млечната смес и доматения сок.Поръсваме с чубрицата и настъргания кашкавал.


Печем за 30 минути на 180 градуса.
Да Ви е сладко!

2 коментара:

  1. Не съм опитвала,но с кеф ще направя някой ден.
    Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам и съм сигурна,че ще Ви хареса:)

      Изтриване