неделя, 13 май 2012 г.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО БЪРЗИЯ НАЧИН



продукти:

1 кг. пилешки дробчета;
0,500 кг.кромид лук;
2 бр.чушка"Севрия";
0,500 кг.домати или 1/2 буркан консерва;
1 каф.л.черен пипер;
1/2 каф.л.лют червен пипер/по желание/;
1 каф.ч.олио;
1 с.л.масло/меко/;
сол на вкус;
ронена чубрица;
магданоз;


Измиваме и попарваме в подсолена вода пилешките дробчета за около 10-15 мин..
В малко мазнина запържваме лука,нарязан на полумесеци.Прибавяме и едро нарязаните чушки и след като лукът е хубаво избистрен дърпаме от котлона.Посоляваме и овкусяваме с подправките.
В подходяща тавичка объркваме дробчетата,зеленчука и пасираните домати /или настъргани/.Поръсваме с чубричката и разпределяме масълцето и остатъка от олиото.


Мушкаме във фурната за 20-30 мин.на 180С.
Поднасяме с поръсен магданоз..........и чаша бяло вино:))

6 коментара:

  1. И как върви с чаша студена бира....чудесна рецепта ,Миленче!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз съм по дробчетата ,наздраве и от мен :), а рецептата е чудна ! Хубава вечер ,Миленка ! С поздрав !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ив,благодаря че се присъедини към нас:)),наздраве!

      Изтриване
  3. Много обичам дробчета, в последно време и аз все на фурна ги правя - хем, бързо, хем по-здравословно. Поздрави и усмихната нова седмица :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина са много вкусни,а и мушкаш във фурната и действаш на някой друг "фронт":)).Спорна и за теб ,Янче!

      Изтриване